Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Σουνιο, Λαιμός και Λίμνη Βουλιαγμένης, Σούνιο, επιστροφή Αθήνα

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι ένα από τα πιό εντυπωσιακά βασιλέματα είναι αυτό του Σουνίου!
Η ANSA International σας προτείνει λοιπόν μια ρομαντική πρακτική εκδρομή απολύτου ευχαρίστησης στο Σούνιο!
Σημείο εκκίνησης όπου εσείς διαμένετε. Σας βολεύει η Συγγρού 27Β; Σας περιμένουμε να σας ετοιμοπαραδώσουμε ένα αυτοκίνητο για την περίσταση που οδηγώντας το θα απολαμβάνετε ταυτόχρονα την μοναδική διαδρομή που η θάλασσα τη συνοδεύει σχεδόν σε όλο της το μήκος. Τα χιλιόμετρα είναι περίπου 70 επιλέγοντας τη νότια παραλιακή διαδρομή και περνώντας από τον εντυπωσιακό Λαιμό και τη Λίμνη Βουλιαγμένης.
Πολλές οι προκλήσεις στο δρόμο να κάνετε στάση και να χαζέψετε τον συνήθως ήρεμο Σαρωνικό.
Σχηματικά σας παραθέτουμε εδώ τη διαδρομή και μερικές δικές μας φωτό που τραβήξαμε για σας!
Μία στάση στο Λαιμό Βουλιαγμένης.
Ο Λαιμός Βουλιαγμένης είναι ένας πράσινος παράδεισος που κρύβει μέσα του πολυτελείς ξενοδοχειακές, εστιατοριακές εγκαταστάσεις. Μπαίνοντας αριστερά θα συναντήσετε την οργανωμένη παραλία, δεξιά την είσοδο του ξενοδοχείου Αστέρα Βουλιαγμένης, και λίγο πριν την μύτη εγκαταστάσεις ελλιμενισμού κότερων. Ο δρόμος οδηγεί σε πολλά σημεία ρέμβης και μια μικρή βολτίτσα με τα πόδια θα βρείτε εντυπωσιακά γεωλογικά βράχια που αιώνια παίζουν με τη θάλασσα παρέχοντάς της το δικαίωμα να τα "γλύφουν" και πολύ αργά να τα αναμορφώνουν... 
Προφανώς δεν διαθέτετε πάρα πάνω χρόνο πέρα από τον απαραίτητο για την απαθανάτιση του μοναδικού τοπίου.
Ο,τι και να σας περιγράψουμε είναι λίγο γιατί το τοπίο είναι μαγευτικό....
Η Λίμνη της Βουλιαγμένης:
Η λίμνη Βουλιαγμένης βρίσκεται στη Ν. Ακτή της Αττικής σε απόσταση 25 χιλ. από την Αθήνα.
Εντυπωσιακά κατακρημνισμένα (διαβρωμένα) βράχια αγκαλιάζουν τα γαλάζια νερά της και κρύβουν ένα υδάτινο θησαυρό δίπλα στη θάλασσα και το δρόμο. Η Λίμνη προσφέρει στον οδηγό και τον συνοδηγό  θέαμα, δυνατότητα για κολύμπι και άσκηση σε φυσικές θεραπευτικές λουτροπηγές, ψυχαγωγία και άψογη εξυπηρέτηση στην τοπική καφετηρία. Παρέχεται και δωρεάν πάρκινγκ.
Η λίμνη της Βουλιαγμένης, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της φύσης και προστατευόμενος υγρότοπος. Έχει συμπεριληφθεί στον Εθνικό κατάλογο «NATURA 2000» και προστατεύεται από τη Διεθνή σύμβαση «RAMSAR» .
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 8€
Δημότες Βουλιαγμένης & παιδιά από 5-12 ετών: 5€
Παιδιά από 4 ετών και κάτω: δωρεάν
'Έφηβοι από 13 ετών και πάνω: 8€
Συνέχεια της διαδρομής προς το Σούνιο :
Μένουν ακόμη 50 περίπου χιλιόμετρα μέχρι το Σούνιο τον τελικό προορισμό και οι στροφές οι όμορφη ακτογραμμή, με τις δημοφιλέστερες παραλίες της Αττικής, μέχρι το Σούνιο απορροφά τον χρόνο του οδηγού και του συνοδού του. Θα συναντήσετε δίαφορους οικισμούς όπως την Αγία Μαρίνα, την Σαρωνίδα, την Παλαιά Φώκαια, το Θυμάρι, τον Χάρακα και τα Λεγραινά πριν καταλήξετε στον ακρωτήρι με τον Ναό του Ποσειδώνα.
Πολλά έχουμε να υπογραμμίσουμε εδώ δικές μας και ξένες εμπειρίες! Πριν απ' όλα την ύπαρξη του εθνικού Δρυμού του Σουνίου όπου οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει και χαράξει καταπληκτικούς πεζόδρομους. Φυσικά μέχρι την έναρξή του μονοπατιού μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο. Αλλά δεν είναι εδώ το θέμα μας. Ο τελικός προορισμός είναι :
Το νοτιότερο άκρο της Αττικής (σε απόσταση 65 χμ. από την Αθήνα) όπου βρίσκεται το ακρωτήριο του Σουνίου. Πρόκειται για μια ειδυλλιακή περιοχή που παρουσιάζει και ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς εδώ βρίσκεται ο αρχαίος ναός του Ποσειδώνα, ένα από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαιότητας. Βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του λόφου (σε υψόμετρο 60 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας) και μοιάζει με συνθετικό κρίκο που ενώνει ουρανό, γη και θάλασσα.
Στο χώρο αυτό οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν το θεό της θάλασσας, τον Ποσειδώνα.
Ο ναός κτίστηκε τη δεκαετία 450 – 440 π.Χ., την εποχή δηλαδή που έμεινε στην ιστορία ως ΄΄ο χρυσός αιώνας του Περικλή΄΄. Ήταν ένας μεγαλόπρεπος ναός που αποτελούνταν από 34 κίονες δωρικού ρυθμού. Από αυτούς σήμερα σώζονται μόνο οι 15. Ο ναός είναι κτισμένος από μάρμαρο Αγριλέζας και χωρίς εσωτερική κιονοστοιχία. Όπως φαίνεται από τα αρχαιολογικά ευρήματα το ιερό έχει οικοδομηθεί πάνω στα θεμέλια προγενέστερου ναού, αφιερωμένου και πάλι στον Ποσειδώνα. Όσο αφορά τον αρχιτέκτονα που σπουδαίου αυτού ιερού εικάζεται ότι είναι ο ίδιος που έκτισε και τον ναό του Ηφαίστου στο Θησείο, το όνομα του οποίου – δυστυχώς – παραμένει άγνωστο.
Σύμφωνα με την μυθολογία, από το Ακρωτήριο του Σουνίου αυτοκτόνησε ο βασιλιάς της Αθήνας Αιγαίας. Ο μύθος λέει ότι ο Αιγαίας περίμενε στο Σούνιο να δει το καράβι του γιου του Θησέα να επιστρέφει από την Κρήτη. Ως γνωστόν ο Θησέας είχε πάει στο παλάτι του Μίνωα να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο. Με την βοήθεια της Αριάδνης κατάφερε να νικήσει το φοβερό τέρας. Κατά την επιστροφή του όμως ξέχασε να σηκώσει τη λευκή σημαία, το σύμβολο της νίκης. Έτσι, ο Αιγαίας είδε να επιστρέφει το καράβι με μαύρη σημαία και πίστεψε ότι ο Μινώταυρος είχε κατασπαράξει τον γιο του. Μην αντέχοντας τον πόνο, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Από τότε το πέλαγος ονομάστηκε Αιγαίο.
Το Σούνιο φημίζεται για το μαγευτικό του ηλιοβασίλεμα. Εδώ θα απολαύσετε – κατά κοινή ομολογία – το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Αττικής. Οι εντυπωσιακές πορφυροκόκκινες αποχρώσεις του χαρίζουν στον ναό του Ποσειδώνα μια λάμψη θεϊκή. Το πέλαγος αποκτά μοναδικές αποχρώσεις και μοιάζει πιο μυστηριώδες από πότε.
Περισσότερες δικές μας μοναδικές φωτογραφίες θα βρείτε στο facebook μας απ' όπου πριν ακόμα πάτε θα μαγευτείτε. Η αποζημείωση των χιλιομέτρων, του χρόνου που ξοδέψατε νάρθετε μέχρι εδώ είναι περισσή. Αφού απολαύσετε τη θέα της θάλασσας αφήνοντας τη φαντασία σας να δεί τον Θησέα και να κλέψει τον χρυσαφένιο ήλιο του δειλινού θα ανατρέξετε στο πλησιέστερο ταβερνάκι για τα κλασσικά θαλασσινά ορεκτικά με μπυρίτσα ή το άσπρο κρασάκι.
Καλά να τα περνάτε φίλοι μας και η ANSA πάντα θα σας προσέχει. Καλή επιστροφή στην Αθήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου