Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Θεσαλονίκη, Εδεσσα και Βεργίνα

Κεντρική Ιδέα: Μακεδονίας περήφανοι τόποι...

1η Hμέρα: Αθήνα, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σχολείο και ξεκίνημα με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Η Διαδρομή προσφέρει απλόχερα ομορφιές από το Μαλιακό τον Παγασητικό Κόλπο καθώς και αχανές πράσινο από την Θεσσαλική πεδιάδα. Στάση στο γραφικό Λιτόχωρο για μεσημεριανό γεύμα και συνέχιση της διαδρομής προς τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη το απογευματάκι και απογευματινή βόλτα γνωριμίας με τις πλατείες, και τα παραλιακά της κέντρα αναψυχής και διασκέδασης. Φαγητό και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

 

2η Hμέρα: Βεργίνα, Έδεσσα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βεργίνα. Επίσκεψη του πιό αξιόλογου αρχαιολογικού χώρου της Βόρειας Ελλάδας και στη συνέχεια επίσκεψη στην πόλη της Έδεσσα με τους γραφικούς καταρράκτες της. Άφθονος χρόνος για βόλτα, καφέ και φαγητό στα γραφικά της εστιατόρια. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, δείπνο και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

3η Hμέρα: Θεσσαλονίκη...
 
Πρωινό στο Ξενοδοχείο και ημέρα επισκέψεων αξιοθέατων, αρχαιολογικών χώρων, βυζαντινών μνημείων της πόλης. Τιμητική επίσκεψη θα έχει σίγουρα ο Λευκός Πύργος, ο χώρος της Αρχαίας Αγοράς, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το Γαλεριανό Συγκρότημα, τμήματα από τα βυζαντινά οχυρωματικά τείχη, το ναό του Αγίου Δημητρίου με τις καταπληκτικές τοιχογραφίες, το βυζαντινό λουτρό, τουρκικά μνημεία, τη βίλα μπιάνκα, το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς αξίζει τον κόπο επίσκεψης πολλών νεοκλασικών κτιρίων της πόλης όπως  το Παπάφειο Ορφανοτροφείο, το Στρατηγείο, τη Φιλοσοφική Σχολή, το Διοικητήριο ή Κονάκι, το Τελωνείο στο χώρο του λιμανιού, την Οικία Μεχμέτ Καπαντζή κά.

4η Hμέρα : Σέρρες, Λίμνη Κερκίνη

Πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με τις πρώτες πρωινές ώρες για να κερδίσετε επισκέψιμο χρόνο. Μετά από μία διαδρομή βορειοδυτικά περίπου 80 χιλιομέτρων 1 ώρα περίπου θα βρεθείτε στις Σέρρες μια σύγχρονη πόλη που συγκεντρώνει πολλά σημαντικά αξιοθέατα. Επισκέψιμα είναι τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και το βυζαντινό φρούριο που βρίσκονται στον πευκόφυτο λόφο του Κουλά, με τη μαγευτική πανοραμική θέα της πόλης. Στο δρόμο για την ακρόπολη βρίσκεται η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, που συνιστά πραγματικό πνεύμονα για την πόλη. Με άφθονο πράσινο και νερά, είναι ένας ειδυλλιακός χώρος που προσφέρεται για περπάτημα και τζόκιν. Φαγητό στη πόλη και στην συνέχεια αναχώρηση για τον καταπληκτικό υδροβιότοπο της Λίμνη Κερκίνης. Επιστροφή το απογευματάκι από Κιλκίς στην Θεσσαλονίκη και αν υπάρχει χρόνος επίσκεψη του πλανητάριου Noesis.

5η Hμέρα: Θεσσαλονίκη, Αθήνα

Ημέρα επιστροφής. Πλούσιο πρόγευμα χαλαρά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση στο Πλαταμώνα για φαγητό και πιό κάτω στη Λαμία για γλυκό και καφέ! Καλή επάνοδο στην Αθήνα αργά το βράδυ!

ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ 504 χιλ.
ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑ ΒΕΡΓΙΝΑ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ 226 χιλ.
ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΚΕΡΚΙΝΗ ΚΙΛΚΙΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ 254 χιλ.