Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Ναύπλιο, Αργος, Επίδαυρος...

Κεντρική Ιδέα: Στα ίχνη του αρχαίου μας πολιτισμού και ιστορίας...
1η ημέρα : Αθήνα, Αρχαία Νεμέα ή Μιδέα, Τίρυνθα, Ναύπλιο
Εκκίνηση πρωί-πρωί. Σταθμός για καφέ και φωτογραφίες στον Ισθμό της Κορίνθου και σύντομη επίσκεψη του Δίολκου ένα εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός.
Στη συνέχεια το λεωφορείο θα πάρει το δρόμο για την Αρχαία Νεμέα που εφ' όσον επιλέγεται για χώρος επίσκεψης θα ξεναγηθείτε στο αρχαίο λατρευτικό χώρο όπου δεσπόζει ο Ναός του Νέμεου Διός και θα επισκεφτείτε και το αρχαίο στάδιο παραπλεύρως.
Το Ναύπλιο σας περιμένει αλλά πριν μπείτε  στη πόλη θα επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας με τα κυκλώπεια τείχη. Η κατασκευή είναι εντυπωσιακή και παραπέμπει βαθειά στην ιστορία. Η Τίρυνθα συνδέεται ιστορικά και με την υπέροχη Μηδέα, όπου λέγεται ότι κατοικούσε ο παππούς του Ηρακλή! Το Ναύπλιο η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση από τους τον Οθωμανικό ζυγό με πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Φαγητό ελεύθερα το μεσημέρι και βόλτα στο λιμάνι και στη παλιά πόλη.
2η ημέρα: Άργος, Άστρος Κυνουρίας, Λεωνίδιο, Μυκήνες.
Εξόρμηση στο Άργος επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων, Μουσείου, της πόλης σύντομη βόλτα, μετά κατεύθυνση από την παραλιακή προς το Παραλιακό Άστρος, το Λεωνίδιο και του αρχαιολογικού χώρου της Επαύλεως του Ηρώδους του Αττικού. Φαγητό στο Άστρος, επιστροφή το απόγευμα στο Ναύπλιο. Φαγητό στο ξενοδοχείο, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Αρχαία Επίδαυρο, Νέα Επίδαυρο, Αρχαία Κόρινθο, Λουτράκι
Εκκίνηση νωρίς το πρωί μετά το πρόγευμα από το Ναύπλιο προς την Αρχαία Επίδαυρο. Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου και αναχώρηση για τη Νέα Επίδαυρο και το χώρο του Μικρού Θεάτρου της Επιδαύρου. Στη συνέχεια κατεύθυνση Αρχαία Κόρινθο, επίσκεψη, μετά Λουτράκι για φαγητό και βόλτα. Αργά το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα.

ΑΘΗΝΑ ΝΕΜΕΑ ΜΥΚΗΝΕΣ ΜΗΔΕΑ ΤΥΡΙΝΘΑ ΝΑΥΠΛΙΟ 157 χιλ.
ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟ 152 χιλ.

Άρθρο για το Ναύπλιο  από την Ελευθεροτυπία: Ναύπλιο / Αρχοντιά δεμένη με την Ιστορία