Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Place of Theater Arcade of Merchadisers Πλατεία Θεάτρου Στοά Εμπόρων.

Πλατεία Θεάτρου
Η πλατεία Θεάτρου είναι μία από τις παλαιότερες πλατείες της Αθήνας. Από το 1840 λειτούργησε το πρώτο λιθόκτιστο θέατρο της πόλης (θέατρο Μπούκουρα) το οποίο επισκέπτονταν οι Αθηναίοι διαφόρων κοινωνικών τάξεων για να παρακολουθήσουν όπερες και λυρικά δράματα.
Μετά τις παραστάσεις ακολουθούσαν λαϊκά πανηγύρια. Το θέατρο κατεδαφίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Στη θέση του κτίστηκε και λειτουργεί από το 1932 η Διπλάρειος Σχολή, με πρωταρχική αποστολή, (σύμφωνα με το όραμα του Αριστείδη Διπλάρη) η εκπαίδευση ευρύτατου φάσματος πολιτών σε τεχνικά επαγγέλματα. Παράλληλα άνθησε το εμπόριο, λόγω της εγγ΄υτητας με την υπαίθρια δημοτική αγορά. Οι παραδοσιακές ταβέρνες και άλλοι δημοφιλείς χώροι διασκέδασης είναι έτοιμοι να ενεργοποιηθούν ξανά.
Guru Bar.
Κατάστημα στο Κέντρο.
7 καταστήματα προς ανακατασκευή για φιλοξενία πολιτιστικών προγραμμάτων από Ιούλιο-Δεκέμβριο 2018.
Δραστηριότητες:
Χειροτεχνία και Βιομηχανικό Προϊόν
Εικαστική τέχνη. Εναλλασσόμενα πολιτιστικά προγράμματα, εκθέσεις σύγχρονης τέχνης όλων των εφαρμογών εικαστικών, ζωγραφικής, χαρακτηκτικής, φωτογραφίας, γλυπτικής
Πολυχώρος Παραστατικών Τεχνών και Μουσικής. Χ΄ωρος εκδηλώσεων δράσεων, συζητήσεων παρουσιάσεων πειραματικής μουσικής, θεατρικών δρώμενων.
Στοά εμπόρων.
Προγράμματα και χρημματοδοτήσεις
Ανοιγμα 10 κλειστών καταστημάτων για κοινωνικές και συναιτεριστικές επιχειρήσεις.
Πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών 25-27 Μαίου 2018

https://www.trip2athens.com/TripPlanner/
Συνδέει την οδό Βουλής με την οδό Λέκκα και βρίσκεται στο ισόγειο του Ταμείου Εμπόρων. Σχεδιασμένη από τον Λεωνίδα Μπόνη και τον Εμμανουήλ Λαζαρίδη το 1950, η Στοά Εμπόρων Συνδέει την οδό Βουλής με την οδό Λέκκα και βρίσκεται στο ισόγειο του Ταμείου Εμπόρων. αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα που ενώνονται με μία διπλή μαρμάρινη σκάλα. Από τα δυναμικότερα εμπορικά κέντρα της πόλης, η σταδιακή της παρακμή επισφραγίστηκε με την μεταφορά του ταμείου το 2006. Η δράση “Ίχνη Εμπορίου” που ξεκίνησε το 2014 επιχειρεί να ξαναδώσει ζωή στη στοά παραχωρώντας για κάποιους μήνες καταστήματα σε νέους δημιουργούς και επαγγελματίες.
Πηγή: https://www.trip2athens.com/el/see-n-do/attractions/dromoistoes/attraction-246/
https://www.trip2athens.com/TripPlanner/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου