Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

ΣΠΑΡΤΗ - ΓΥΘΕΙΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΗ


ΣΠΑΡΤΗ - ΓΥΘΕΙΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΗ
3ήμερη εκδρομή Σάββατο - Καθ. Δευτέρα 25-27/2/2012
Διανυκτερεύσεις στη Τρίπολη

Καρναβάλι στις ΚΡΟΚΕΕΣ: Ένα αυθεντικό καρναβάλι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα της Πελοποννήσου με πολλά άρματα και καρναβαλιστές, με έξυπνη πολιτική και κοινωνική σάτιρα. Kέφι, χορός, μεζέδες, άφθονο κρασί και πλούσια πυροτεχνήματα που κάνουν τη νύχτα μέρα.
Κούλουμα στη Μεσσήνη... «Κυρά Σηκούς»: Την Kαθαρή Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο της «Γριάς Kυρά Σηκούς». Ξεκινάει με τη μετάβαση των τσολιάδων από την κεντρική πλατεία στην πλατεία της κρεμάλας. Εκεί γίνεται αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της «Γριάς Σηκούς» από τον Ιμπραήμ Πασά. Στην πλατεία προσφέρονται σαρακοστιανά με άφθονο κρασί. Γλέντι-χορός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/2: ΑΘΗΝΑ-ΚΑΡΥΕΣ-Τρίπολη: Στις 8.00 π.μ. αναχώρηση από τα γραφεία μας. Στον IΣΘMO στάση και από Τρίπολη θα φθάσουμε στο γραφικό, παραδοσιακό και ιστορική Κωμόπολη ΚΑΡΥΕΣ για ξεκούραση και  γεύμα.  Από τις Καρυές έχουν πάρει το όνομά τους και οι Καρυάτιδες. Κατόπιν άφιξη στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας Τρίπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερη γνωριμία με την πόλη ( υπάρχει περίπτωση να βρούμε ταβέρνα με μουσική και να καθίσουμε όλοι μαζί) προαιρετικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 26/2: ΣΠΑΡΤΗ: Επίσκεψη στα ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ-ΓΥΘΕΙΟ-ΚΡΟΚΕΕΣ (καρναβάλι): Mετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τα περίφημα ΣΠHΛAIA ΔYPOY όπου ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η λιμναία διαδρομή με τους πανύψηλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να καθρεφτίζονται στο νερό. Στο ΓYΘEIO γραφικό λιμανάκι-ψαροχώρι με πολλά ταβερνάκια θα έχουμε γεύμα και στη συνέχεια θ’ αναχωρήσουμε για τις ΚΡΟΚΕΕΣ όπου θα παρακολουθήσουμε ένα από τα παλαιότερα και αυθεντικότερα καρναβάλια της Πελοποννήσου. Επιστροφή στη ΣΠΑΡΤΗ στο ξενοδοχείο μας.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2: ΣΠΑΡΤΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-(ΚΟYΛΟΥΜΑ)-ΑΘΗΝΑ: Mετά το πρωινό μας θ’ αναχωρήσουμε μέσω Ταϋγέτου για την KAΛAMATA όπου θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή ναό της Υπαπαντής του 19ου αιώνα και τη Mονή Καλογραιών. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη MEΣΣHNH για ν’ απολαύσουμε το έθιμο της «Γριάς Kυρά Σηκούς» με την αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της από τον Ιμπραήμ Πασά. Στην κεντρική πλατεία προσφέρονται σαρακοστιανά με άφθονο κρασί, γλέντι και χορό. Κατόπιν από Μεγαλόπολη και Τρίπολη και με στάση στον IΣΘMO, θα επιστρέψουμε στην AΘHNA στα γραφεία μας.
 
Τιμή κατ’ άτομο 115.00 ευρώ
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται, διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, πούλμαν μετά συνοδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου