Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Τρίπολη


1η Ημέρα: Αθήνα Τρίπολη, γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2η Ημέρα: Επιλογή επισκέψεων αρχαιολογικών και ιστορικών τόπων στα περίχωρα της Τριπόλεως. Διανυκτέρευση.
3η Ημέρα: Τρίπολη, Επιλογή επισκέψεων αρχαιολογικών, ιστορικών και άλλων Μουσείων της Τρίπολης (μουσεία), αρχαία Τεγέα (12 χιλ.), Επιστροφή.
Σημείωμα του γράφοντος: Στόχος μας να γνωρίσουμε τις ... καρδιές της Ελλάδας και μία από αυτές είναι η Τρίπολη. Καλίτερα εμείς δεν θα μπορούσαμε να τα πούμε από το http://www.traveltripolis.gr/ επισκεφτείτε το λοιπόν. Κατατοπιστικά είναι επίσης τα κείμενα της κ.Κούκλης Αννα και Καλαμούτσου Βούλα στελεχών του Συλλόγου Αρκάδων ορειβατών και οικολόγων οι οποίοι προτείνουν εκδρομές με μεγάλο περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον στα Βουνά της Αρκαδίας, Μαίναλο και Πάρνωνα. Διαμονές μπορεί να γίνουν στην Τρίπολη.
ΟΡΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟ: Με αφετηρία τη Βυτίνα
ΠΟΡΕΙΑ από ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΥΤΙΝΑΣ προς ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΡΟΥΧΟΙ:
Λεπτομέρειες: Η πορεία κινείται αρχικά σε χωματόδρομο και στη συνέχεια σε ρέμα και σε μονοπάτια, μέσα σε δάσος Κεφαλληνιακής ελάτης και καταλήγει σε ένα χαρακτηριστικό αλπινικό λιβάδι με πλούσια βλάστηση.
ΠΟΡΕΙΑ από ΒΥΤΙΝΑ - ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ:
Λεπτομέρειες: Μικρή πορεία σε δασικό μονοπάτι που συνδέει δύο παραδοσιακούς οικισμούς τυ Μαινάλου.
Σημεία ενδιαφέροντος: Το σπίτι του Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίτσι. Το μουσείο δασικής ιστορίας του Μαινάλου στο Χρυσοβίτσι. Το εργαστήρι ξυλογλυπτικής του Χρήστους στην Ελάτη.