Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Ιωάννινα

Κεντρική Ιδέα : Αρωμα Ηπείρου
1η ημέρα: Αθήνα, Ρίο, Μεσολόγγι, Πρέβεζα
Συγκέντρωση στο σχολείο και αναχώρηση μέσω Ρίου Αντίρριου, σύντομη επίσκεψη του ιστορικού Μεσολογγίου (κάστρο, μνημείο Λόρδου Βύρωνα), φαγητό. Καφές στην Αμφιλοχία και στη συνέχεια σύντομη επίσκεψη στην όμορφη Πρέβεζα. Άφιξη αργά το βράδυ στα Γιάννενα εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό στο εστιατόριο και διανυκτέρευση. Διαδρομή ονειρική κατά μήκος της βόρειας Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος. Η θάλασσα του Αμβρακικού κόλπου ιδιαίτερου κάλους.

2η ημέρα : Ιωάννινα
Πλούσιο πρόγευμα από το μπουφέ του εστιατορίου του ξενοδοχείου και έναρξη της περιήγησης στη περήφανη πόλη.
Σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος:
  • Δωδώνη (20 χιλιόμετρα από την πόλη - απογευματινή επίσκεψη)
Σημεία ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος:
  • το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (επίσκεψη από πρωί προς μεσημέρι)
  • το Βυζαντινό Μουσείο (επίσκεψη από πρωί προς μεσημέρι)
  • το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (επίσκεψη από πρωί προς μεσημέρι)
  • η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων  (επίσκεψη από πρωί προς μεσημέρι)
  • το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων (Τζαμί Ασλάν Πασά)
  •  το Λαογραφικό Μουσείο "Κώστας Φρόντζος" (επίσκεψη από πρωί προς μεσημέρι)
  •  το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Α. Βρέλλη (4η μέρα κατά την επιστροφή)
 Σημεία  ζωηρού τουριστικού ενδιαφέροντος:
  • το Νησάκι (επίσκεψη από πρωί προς μεσημέρι)
  • Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων (Επίσκεψη κατά την 4η μέρα προς Μέτσοβο)
3η ημέρα : Ζαγοροχώρια (Κεντρικό Ζαγόρι, Πάπιγκο, Κόνιτσα)

Πλούσιο πρωϊνό στο μπουφέ του ξενοδοχείου και επιβίβαση στα λεωφορεία.

Λίγα λόγια για τα Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούν ένα ιδανικό προορισμό για τους λάτρες της φύσης και μια μοναδική εμπειρία ζεύξης της νιότης με τις αιώνιες ομορφιές της πατρίδας μας. Το Κεντρικό Ζαγόρι βρίσκεται βόρεια των Ιωαννίνων και περιλαμβάνει τα χωριά Βίτσα, Μονοδένδρι, Κήποι, Ασπράγγελοι, Δίλοφο, Κουκούλι, Καπέσοβο, τα Βλαχοχώρια (Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι, Λάιστα), τα χωριά της κοιλάδας του Άνω Βίκου (Βραδέτο, Ελάτη, Ελαφότοπος, Άνω Πεδινά, Κάτω Πεδινά) καθώς και τα χωριά Τσεπέλοβο, Σκαμνέλι, Νεγάδες, Δίκορφο, Μανασσή, Καλουτά, Διπόταμο, Φραγκάδες και Λεπτοκαρυά. Το φαράγγι του Βίκου μαζί με το Βοϊδομάτη ποταμό αποτελούν τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Στον Δρυμό ενδημούν πέντε είδη φυτών μοναδικά στον κόσμο ενώ εντυπωσιακή είναι και η συλλογή του φυσιοδίφη Κώστα Λαζαρίδη που συνέλεξε 1240 διαφορετικά είδη φυτών που αντιπροσωπεύουν 96 από τις 149 οικογένειες φυτών. Την συλλογή μπορείτε να θαυμάσετε στο Κουκούλι, στο μουσείο φυσικής ιστορίας.

4η ημέρα : Σπήλαιο Περάματος, Μέτσοβο
Εεπίσκεψη του Σπηλαίου του Περάματος.

Λίγα λόγια για το Σπήλαιο
Το σπήλαιο μοιάζει με ένα τριώροφο παλάτι, με ασύγκριτες ομορφιές και θαυμαστά στολίδια, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα των Βαλκανίων, φιλοτέχνησε η φύση στα σπλάχνα του λόφου Γκορίτσα, που στεφανώνει το γραφικό χωριό Πέραμα. Τα στολίδια που διάλεξε η φύση γι΄αυτό ήταν από τα πιο όμορφα και τα πλουσιότερα. Απαριθμεί 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, τη στιγμή που σε άλλα σπήλαια συναντώνται 6-10 το πολύ είδη. Μετά την επίσκεψη του σπηλαίου θα πάρετε το δρόμο για το Μέτσοβο.

Το Μέτσοβο είναι μία όμορφη ορεινή κωμόπολη της Ηπείρου, που απέχει 52 χλμ. από την Ιωάννινα. Χτισμένο αμφιθεατρικά σε μία από τις βουνοκορφές της Πίνδου, σε υψόμετρο 1100-1300 μ., το Μέτσοβο έχει εξελιχθεί σε ένα κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.
Το Μέτσοβο αποτελεί έναν από τους γραφικότερους οικισμούς της Ελλάδας. Χτισμένο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, μαγεύει τους επισκέπτες με το φυσικό του πλούτο, την άγρια ομορφιά και την εναλλαγή του τοπίου, κάθε εποχή του χρόνου. Από τα βουνά που περικλείουν το Μέτσοβο πηγάζουν μερικά από τα μεγαλύτερα ποτάμια της χώρας, όπως ο Αώος, ο Άραχθος και ο Πηνειός.
Το Μέτσοβο διατηρεί μέχρι σήμερα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, παρά την αλματώδη αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των οικισμών, τα πετρόχτιστα αρχοντικά, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, οι είκοσι παραδοσιακές βρύσες, τα γραφικά μοναστήρια, η βλάχικη διάλεκτος, η ντόπια παραδοσιακή κουζίνα και η τήρηση των εθίμων, συμβάλλουν στη διατήρηση της παράδοσης και της πλούσιας ιστορίας της περιοχής.
Δείτε παρακάτω λίγα από τα θέλγητρα του Μετσόβου έτσι όπως τα περιγράφουν οι ειδικοί:

Το Μέτσοβο είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες, καθώς εδώ, όπως και στις γύρω περιοχές μπορούν να επιδοθούν σε πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων. Εκτός από σκι στα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, μπορείτε να κάνετε ιππασία ή ποδήλατο βουνού γύρω από την τεχνητή λίμνη του Αώου, μέσα σε ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, καθώς και πεζοπορία στα μονοπάτια του εθνικού δρυμού Βάλια Κάλντα και προς το ορειβατικό καταφύγιο του Μαυροβουνίου. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε και ορεινές διαδρομές με αυτοκίνητο 4x4 ή μοτοσυκλέτα.

5η ημέρα: Μουσείο Βρέλλη, Αμφιλοχία, Ρίο, Αθήνα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και εκκίνηση για την Αθήνα.
Πριν να αφήσετε πολύ πίσω την Ήπειρο θα επισκεφτείτε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη.
 
Αθήνα Ιωάννινα 421 χιλ
Ιωάννινα Δωδώνη 21 χιλ.
Ιωάννινα Κόνιτσα 100 χιλ.
Ιωάννινα Μέτσοβο 50 χιλ.