Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Κέρκυρα

Φωτό Γ.Χ.
Κεντρική Ιδέα: Στις ρίμες του Διονυσίου Σολωμού
1η μέρα: Αθήνα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα.
Συγκέντρωση στο σχολείο και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό. Η διαδρομή είναι περίπου 450 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει την υπέροχη διαδρομή Αθήνα - Πάτρα, την Γέφυρα του Ρίου και στη συνέχεια την ως επί το πλείστον δυτική παραλιακή πλευρά της Ελλάδος. Φαγητό στο Μεσολόγγι ή Αμφιλοχία, και επιβίβαση στο φεριμπότ για το νησί των Φαιάκων αργά το απόγευμα. Άφιξη στη πόλη της Κέρκυρας και εγκατάσταση σε ξενοδοχείο, φαγητό και διανυκτέρευση.
2η μέρα: Κέρκυρα
Πλούσιο πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου από μπουφέ. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην γνωριμία με την πόλη της Κέρκυρας και χωρίζεται σε 3 θεματικές ενότητες: Πρώτη είναι η γνωριμία με τα αρχαιολογικά μνημεία, δεύτερη είναι η γνωριμία με τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία και τρίτη οι επισκέψεις στα μουσεία της πόλης. Μεσημεριανό φαγητό ελεύθερα στη πόλη. Οι επισκέψεις θα γίνουν το πρωί. Το βράδυ φαγητό και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.
Σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος:
-Παλιό φρούριο
Σημεία ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος:
-Παναγιά της Αντιβουνιώτισας
-Ναός Αγίου Σπυρίδωνος
Μουσεία:
-Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας  
(Κλειστόν για 2 χρόνια λόγω ανακαίνισης!!!)
-Δημοτική Πινακοθήκη
-Μουσείο Σολωμού
-Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια
-Βυζαντινό Μουσείο (Παναγιά Αντιβουνιώτισσα)
Σημεία ζωηρού τουριστικού ενδιαφέροντος:
-Πλατεία Σπιανάδας
-Λιστόν
3η μέρα: Αχίλλειο, Κυνοπιάστες, Άγιος Γόρδιος
Η ημέρα είναι κατά το ήμισυ αφιερωμένη σε μία εκδρομή προς τα νοτιοδυτικά, με επιστροφή στη Κέρκυρα και επίσκεψη του Ποντικονησίου το απογευματάκι. Πρόγευμα λοιπόν στο ξενοδοχείο και ξεκίνημα με κέφι για το Αχίλλειο.
Λίγα λόγια για το Αχίλλειο
Το Αχίλλειο ανάκτορο κτίστηκε από το 1889 έως το 1891, ως κατοικία της Πριγκίπισσας Ελισσάβετ βον Βίτελσμπαχ (γνωστή και ως Πριγκίπισσα Σίσσυ). Το όνομα Αχίλλειο προέρχεται από τον μυθικό ήρωα Αχιλλέα. Η Πριγκίπισσα Σίσσυ είχε γοητευτεί από την ελληνική μυθολογία, γεγονός που είναι φανερό από την διακόσμηση του ανακτόρου, το οποίο είναι γεμάτο αγάλματα των Ολύμπιων θεών και των 9 μουσών, καθώς και 2 εντυπωσιακά αγάλματα του Αχιλλέα στον κήπο και τις σκάλες. Στην αυλή υπάρχουν θαυμάσιες προτομές αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και ρητόρων. Στο εσωτερικό του ανακτόρου τα έπιπλα είναι σκαλιστά και φέρουν φιγούρες της μυθολογίας. Μετά τη δολοφονία της Πριγκίπισσας Σίσσυ, το ανάκτορο αγοράστηκε από τον Κάιζερ Βίλχελμ ΙΙ, ο οποίος το χρησιμοποίησε ως καλοκαιρινή κατοικία του έως την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Λίγα λόγια για τους Κυνοπιάστες
Είναι ένα παραδοσιακό χωριό της Μέσης Κέρκυρας, 10 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιό της, το οποίο πρέπει να επισκεφτείτε. Παλιά αρχοντικά σπίτια του 17ου εως 190υ αιώνα, μια μαρμαροστολισμένη εκκλησιά, ένα μοναστήρι του 17ου αιώνα και ένα (το μοναδικό στο νησί) μουσείο αφιερωμένο στην ελιά μαζί με μερικές από τις πιο φημισμένες ταβέρνες του νησιού δημιουργούν και περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους σας το προτείνουμε.
Βρίσκεται πάνω στο δρόμο που οδηγεί στο τουριστικό θέρετρο Αγιος Γόρδιος και κοντά στα τουριστικά θέρετρα Γλυφάδα, Έρμονες, Μπενίτσες και στα χωριά Κάτω Γαρούνας, Σιναράδες.
Λίγα λόγια για τον Άγιο Γόρδιο
Ο Άη Γόρδης είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αμμουδερές παραλίες της Κέρκυρας. Πήρε το όνομα της από την ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Γορδίου, που είναι χτισμένη πάνω στο κύμα, στο κέντρο της παραλίας.
Ο Άγιος Γόρδιος βρίσκεται στην ξακουστή για τις πανέμορφες παραλίες της δυτική ακτή, φωλιασμένος στις ρίζες ενός καταπράσινου βουνού ενώ περικλείεται από χρυσοπράσινα ελαιόδεντρα και αμπέλια αλλά και εντυπωσιακά βραχώδη συμπλέγματα, ίδια με πολύτιμα έργα τέχνης, σμιλεμένα από το χέρι ευαίσθητου γλύπτη και αποτελεί ένα είδος επίνειο για το χωριό Κάτω Γαρούνα, που δεσπόζει αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού.
Ο Άγιος Γόρδιος διαθέτει μια οργανωμένη φανταστική παραλία με κύριο χαρακτηριστικό της στα νότια τον εντυπωσιακό βράχο "Ορθολίθι" γνωστό και από τα διηγήματα του Ι.Πολυλά. Οι υποδομές είναι αξιόλογες και συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτές ξενοδοχειακές μονάδες, κουκλίστικα συγκροτήματα, δεμένα με το περιβάλλον καθώς και πάμπολλες ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ.
Λίγα λόγια για το Ποντικονήσι
Το Ποντικονήσι, είναι ένας καταπράσινος βράχος, καταμεσής της θάλασσας, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Το θρυλικό Ποντικονήσι, στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, είναι από τα αξιοθέατα που επιβάλλεται να δει κανείς όταν βρεθεί στην Κέρκυρα. οφείλει το όνομα του στο μικροσκοπικό του μέγεθος. Οι λιλιπούτειες διαστάσεις του του έχουν επιφυλάξει μια εξαιρετική θέση στο μύθο. Στην Οδύσσεια του Ομήρου μαθαίνουμε ότι η Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό στο πολύπαθο ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη του πολυμήχανου Οδυσσέα. Σύμφωνα με το μύθο λοιπόν το Ποντικονήσι ήταν στην πραγματικότητα το καράβι του Οδυσσέα το οποίο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας ο θεός Ποσειδώνας το μεταμόρφωσε στον καταπράσινο βράχο που όλοι γνωρίζουμε. Αξίζει η επίσκεψή του η οποία γίνεται με καραβάκια από το απέναντι Κανόνι. Βραδυνό στο ξενοδοχείο, προαιρετική διασκέδαση και διανυκτέρευση.
4η μέρα: Παλαιοκαστρίτσα, Σιδάρι, Κασσιόπη, Δασσιά, Κέρκυρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επιβίβαση στο λεωφορείο για τη ένα κύκλο στα βόρεια του νησιού και γνωριμία με τις κοσμοπολίτικε γωνιές του νησιού.
Λίγα λόγια για τη κάθε μία
Η Παλαιοκαστρίτσα : Η κοσμοπολίτικη περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας διαθέτει πολλές μικρές παραλίες με βότσαλο και άμμο, καθώς και γραφικούς βραχώδεις όρμους. Είναι επίσης γνωστή για τα βαθιά και ιδιαίτερα παγωμένα νερά της. Η Παλαιοκαστρίτσα αποτελεί πλήρως οργανωμένο παραθαλάσσιο θέρετρο με πολυτελή ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, στούντιο, αλλά και εστιατόρια, καφετέριες, και μπαράκια δίπλα στο κύμα με θαυμάσια θέα.
Σιδάρι : Πρόκειται για πολυσύχναστο παραθαλάσσιο θέρετρο με παραλίες που διαθέτουν ρηχά και ασφαλή νερά, στρωμένες με άμμο και πετραδάκι, ενώ περιβάλλονται από εντυπωσιακά βράχια. Είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία και πλήρως οργανωμένες με εγκαταστάσεις υδάτινων σπορ, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στο Σιδάρι οι επισκέπτες θα βρουν μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων καθώς και πολλές ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια.
Κασσιώπη :
Η Κασσιώπη είναι ένα γοητευτικό χωριό στη βορειοανατολική γωνία του νησιού της Κέρκυρας, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιο της. Βρίσκεται σε ένα όμορφο τοπίο που δημιουργεί το όρος Παντοκράτωρ (ύψος 900 μέτρα), οι απέραντοι ελαιώνες που καλύπτουν τους γύρω λόφους και οι αμέτρητοι μικροί κόλποι με χαλίκι και βότσαλα που σχηματίζει η βραχώδης ακτή.  Ιστορικό και γραφικό χωριό στην είσοδο του βόρειου στενού απέναντι από τις ακτές της Ηπειρωτικής χώρας αποπνέει κάτι από την πολυκύμαντη ιστορία του.




Στο μικρό του λιμάνι έβρισκαν καταφύγιο τα πλοία που έπλεαν από τη Δύση στην Ανατολή. Κάποτε εδώ έφταναν τα καράβια των Αυτοκρατόρων της Ρώμης. Εδώ ησύχαζε ο Νέρωνας και τραγουδούσε τις δημιουργίες του μπροστά στον περίφημο ναό του Κάσιου Δία.
Το θέρετρο προσφέρει κάθε είδους υπηρεσία προκειμένου να σας κάνει να νιώσετε ευχάριστα και να περάσετε αξέχαστες διακοπές. Από το λιμάνι ξεκινούν καϊκια για ημερήσιες εκδρομές σε απόμερες παραλίες, νησάκια αλλά και την απέναντι Αλβανία.

Δασσιά : Δασιά, Ανατολική Κέρκυρα : Πολύ δημοφιλής παραλία, βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Έχει ρηχά νερά, είναι στρωμένη με άμμο και πετραδάκι και βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Κέρκυρας. Διαθέτει προβλήτες, εγκαταστάσεις υδάτινων σπορ καθώς και μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες, καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο, φαγητό, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.
Σημ. Η διαδρομή υπολογίζεται γύρω στα 100 χιλιόμετρα μπορεί όμως και να περιοριστεί και στα 50 χιλ. με αφαίρεση επισκέψεων.


5η μέρα: Επιστροφή στην Αθήνα
Καλό πρωϊνό στο ξενοδοχείο σημαίνει καλές αντοχές για το ταξίδι. Η επιστροφή περιλαμβάνει διάφορες στάσεις για καφέ, φαγητό, χαλάρωση από το ταξίδι. Προβλέπεται δρομολόγιο μέσω Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Ρίου και άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.

Χάρτες και χιλιομετρικές αποστάσεις:
Αθήνα Κέρκυρα 484 χιλ.
Κέρκυρα Αγιος Γόρδιος 20 χιλ.
Κέρκυρα Ποντικονήσι 10 χιλ
Κέρκυρα Παλαιοκαστρίτσα Σιδάρι, Κασσιόπη Δασσιά 100 χιλ.