Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Γύρος του Κορινθιακού

Το κάστρο της Πάτρας

ΘΗΒΑ - Λειβαδιά - ΑΡΑΧΩΒΑ - Δελφοί - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - Ρίο - ΠΑΤΡΑ - Αίγιο - ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΕΙΡΑ - Αρχαία Σικυών - ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Λουτράκι ΠΕΡΑΧΩΡΑ.
Μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή με σημαντικά γνωστά και λιγότερο γνωστά στοιχεία του αρχαίου και νεώτερου πολιτισμού μας από πόλεις και αρχαιολογικά τοπία που ...βρέχονται από τον Κορινθιακό.

1η μέρα: Θήβα Λιβαδειά, Αράχοβα, Δελφούς Ναύπακτο. 

Ο Γύρος του Κορινθιακού
Ξεκίνημα πρωί - πρωί. Πέρασμα από Θήβα, κέντρο, με τους πολύ αξιόλογα αρχαία μνημεία και το μουσείο. Καφέ στη Λιβαδειά στο υπέροχο Πάρκο με τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, επίσκεψη του λαογραφικού μουσείου. Αράχωβα στάση για καφέ και μικρή βόλτα. Δελφοί, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, μουσείο.
Συνέχιση της διαδρομής ως τη Ναύπακτο όπου διανυκτέρευση σε σύγχρονο ξενοδοχείο της πόλης. Βόλτα στη πόλη.

2η μέρα: Μεσολόγγι, Ρίο - Πάτρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη του Κάστρου. Αναχώρηση για Μεσολόγγι, Ρίο και Πάτρα μέσω της Γέφυρας του Ρίου. Επίσκεψη του Ρίου, του Λιμανιού της Πάτρας, του Ρωμαϊκού Ωδείου, του Κάστρου, του Γλαύκου των εγκαταστάσεων της Achaia Claus, τα Ψηλά Αλώνια και γνωριμία με τη νυχτερινή πόλη, τα καφέ και τα μπαράκια.

3η μέρα: Αίγιο, Αιγείρα, Σικυών, Αρχαία Κόρινθος, Λουτράκι - Περαχώρα

Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και ξεκίνημα της εκδρομικής ημέρας με πρώτη πρωϊνή στάση την όμορφη πόλη του Αιγίου και το Πλάτανο του Παυσανία. Σύντομη επίσκεψη της πόλης και του ναού της Παναγιάς της Τρυπητής. Εθελοντική επίσκεψη του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου.
Συνέχεια από την Εθνική Πατρών Κορίνθου και έξοδος στο Κιάτο για την Αρχαία Σικυώνα. Επίσκεψη του χώρου και του Μουσείου ξενάγηση. συνέχεια για την Αρχαία Κόρινθο και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο.

 ΓΥΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ 610 ΧΙΛ.