Αναπαραγωγή, αποδράσεις, αξιοθέατα, εκδρομές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με βάση δημοσιεύσεις από τα μ.μ.ε.

Electroniko eisitirio, Akropolis, Acropolis e-tickets

Hλεκτρονικό εισιτήριο» σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Το υπουργείο Πολιτισμού διαχειρίζεται 275 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα..
Το 2017 είχαμε 15 εκατομμύρια επισκέπτες με έσοδα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Φέτος θα είναι μεγαλύτεροι αυτοί οι αριθμοί»..

etickets.tap.gr, για την Ακρόπολη και τους αρχαιολογικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, για την Κνωσό και το Μουσείο Ηρακλείου και τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης..

Οι χώροι αυτοί αντιστοιχούν στο 45% των επισκεπτών και το 55% των εσόδων. Ο στόχος είναι να επεκταθεί το σύστημα έως το καλοκαίρι του 2019 και σε άλλους μεγάλους χώρους: στην Ολυμπία, τους Δελφούς, τη Λίνδο, τη Δήλο, τη Βεργίνα, τα μουσεία της Θεσσαλονίκης κ.α.

Σχήμα Δωρεάς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπως Εθνική Τράπεζα,  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Εταιρεία Υλοποίησης Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών υπό τον καθηγητή Π. Θέμελη και άλλων πολύ μεγάλων εταιρειών...

Το νέο σύστημα «είναι πλήρως διασυνδεδεμένο με ένα καινούργιο λογιστικό σύστημα και εκδίδει εισιτήρια μέσω Διαδικτύου, με κόστος ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα, χρηματοδοτείται όλο με 1,2 εκατ. ευρώ μέσω της δωρεάς, ενώ το κόστος συντήρησης επίσης καλύπτεται από τη δωρεά για τα δύο πρώτα έτη..

Στο Λούβρο στο Παρίσι η γρήγορη είσοδος μέσω Διαδικτύου χρεώνεται 2 ευρώ επιπλέον και στο site αναφέρεται ότι αυτό είναι για γρήγορη είσοδο με αναμονή κάτω των 30 λεπτών. Η μισή ώρα θεωρείται κάτι αποδεκτό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα στις ώρες μεγάλου φόρτου. Εκεί περίπου είμαστε και χωρίς επιπλέον χρέωση, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου